alt24 листопада семінарійна спільнота розпочала святкування храмового празника cвященномученика Йосафата – архієпископа Полоцького. Урочистості розпочалися великою  Вечірнею з Литією, яку очолив ректор ІФДС митр. прот. Олег Каськів у співслужінні з віце-ректором прот. Олесем Будзяком, головним духівником прот. Ярославом Тимішаком, духівниками та отцями-настоятелями семінарії. Також відбулось освячення нового Євангелія для семінарійного храму.

Після Великої Вечірні відбувся чин посвяти в члени Братства свщмч. Йосафата, який розпочався Молебнем до св. Йосафата, в часі якого кандидати дали обітницю виконувати всі обов’язки статуту братства. Варто зауважити, що цього року до братства долучилося близько 40 членів.

Чин посвяти завершився вітальним словом ректора ІФДС митр. прот. Олега Каськіва, який пригадав історію братства, процес його відновлення, а новопосвяченим членам братства побажав бути вірними своїй обітниці та завзято нести та розповсюджувати світло Христової віри.

Кожному новобранцю була вручена пам’ятка про посвяту в члени Братства свщмч. Йосафата. Не забули і про почесних учасників, які цього року завершують своє навчання в семінарії. Кожному з них була вручена подяка за плідну працю та зусилля, які вони доклали для розвитку семінарійного братства.

Невимовної святковості урочистостям надав семінарійний хор «Благовіст», який супроводжував своїм чудовим співом усі богослужіння .

Роман Гулик,
студент І курсу

Вгору