altСьогодні, 1 червня, брати-семінаристи разом з прот. Михайлом Дзулем, секретарем ІФДС, взяли участь у V Всеукраїнській прощі для духовенства, яка традиційно відбуваються у Перемишлянах.

Спочатку був відслужений молебень до блаженного священномученика Омеляна Ковча, покровителя усіх богопосвячених людей, згодом відбулася урочиста хода з церкви св. Миколая до пам'ятника блаженному священномученику Омеляну Ковчу, біля якого Преосвященний владика Тарас (Сеньків), Єпарх Стрийський, виголосив прочанам науку. У цій науці владика розважав над служінням блаженного Омеляна у Майданеку. Також він наголосив, що у кожного з нас тепер свій Майданек, а саме це: самотність, байдужість і багато інших. У своїй науці владика Тарас (Сеньків) згадав про іспит совісті священномученика Омеляна Ковча, і додав, що кожен з нас повинен доповнювати цей іспит сумління своїми ділами.

Після науки процесія попрямувала до храму св. Володимира та блаженного священномученика Омеляна Ковча, де була відслужена Архієрейська Божественна Літургія. Усі богослужіння очолив Високопреосвященний владика Ігор (Возьняк), Архієпископ та Митрополит Львівський, йому співслужили: Преосвященний владика Тарас (Сеньків), Преосвященний владика Богдан (Манишин), Преосвященний владика Теодор (Мартинюк), Преосвященний владика Василій Тучапець та Преосвященний владика Володимир (Груца).

На Архиєреській Літургії до прочан з проповіддю звернувся Преосвященний владика Володимир (Груца), єпископ-помічник Стрийський. У цій проповіді він роздумав над важливістю священичого служіння, більш того владика заохотив не розчаровуватись, а попри всі перешкоди служити Богові та людям.

Завершуючи Літургію Преосвященний владика Тарас (Сеньків) подякував усім прочанам, та заохотив усіх священиків більш кількісно приїжджати до Перемишлян.

На зворотньому шляху семінаристам випала нагода відвідати історичну пам’ятку  XVI століття  - храм Зіслання Святого Духа, що у Рогатині. Для семінаристів була проведена екскурсія, під час якої дізналися багато нового про історію не лише цього храму, але і про історію Прикарпатського краю.

бр. Роман Гулик,
студент І-го курсу

Вгору