По завершенню Молебня до Богородиці, походу до княжої криниці та освячення води для паломників, біля Успенського Собору Велику Вечірню з Литією очолив Владика Йосафат Мощич, Єпарх Чернівецький.

Спільно з Єпископом молились отці-настоятелі Івано-Франківської Духовної Семінарії, а саме ректор ІФДС - прот. Олесь Будзяк, головний духівник - прот. Ярослав Тимішак, економ - протю Ярослав Шмадило і префекти - о. Іван Вінтоняк та о. Юрій Сидір.

У часі вечірні відбулось урочисте винесення Галицької Чудотворної ікони Матері Божої, до якої всі вірні протягом ночі зможуть занести щирі благання, просячи у Пресвятої Богородиці опіки та заступництва.

«Древній Галич – це місце уособлення наших прабатьківських традицій та української ідентичності. Так і Галицька чудотворна ікона Матері Божої є уособлення уповання нашого народу на Бога», - наголосив Преосвященний Владика Йосафат після спільної молитви.

В загальному у вечірніх Богослужіннях взяло участь більше 7 тисяч молільників, а в завтрашній день Давній Галич очікує прибуття більше 50 тисяч паломників. 

Пригадуємо, що вечірні богослужіння продовжаться нічними чуваннями перед Церквою, по завершенню яких відбудеться Євангелізаційно-мистецька програма для молоді поблизу місцевої школи.

Всеукраїнська Патріарша проща до Галицької Чудотворної ікони Матері Божої триватиме до неділі, а кульмінацією її стане Архієрейська Божественна Літургія в Крилосі, котру очолить Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Патріарх Святослав.

Джерело: Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ

Вгору