Сьогодні, 5 серпня, у першу неділю серпня, завершилась VII Всеукраїнська Патріарша проща до Галицької чудотворної ікони Матері Божої в с. Крилос. Кульмінацією прощі стала Архієрейська Божественна Літургія, яку очолив Глава і Отець Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав.

Більше 30 тисяч вірян тепло прийняли Предстоятеля УГКЦ, гучними оваціями та щирою спільною молитвою. Співслужили нашому Патріарху митрополити та єпископи, серед них Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир (Війтишин), Архієпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Кир Василій (Семенюк), Єпарх Коломийський Кир Василій (Івасюк), Єпарх Чернівецький Кир Йосафат (Мощич), Екзарх Луцький Кир Йосафат (Говера) та Екзарх Харківський Кир Василій (Тучапець).

Патріарх Святослав, в часі проповіді, розповідаючи про «Скарб віри», сказав, що «Віра в Бога означає цілковите єднання між людиною і Богом. Це таїнство єднання є у Христі. Він став людиною і взяв її історію. Вірити в Бога означає поєднати з Богом усе те, ким я є: серце, душу, прагнення».

«Вірити в Бога означає покласти Боже Слово, Його Силу, особу Ісуса Христа в центр свого життя, і на основі віри оцінювати все те, що діється навколо мене», - говорив Владика, додавши, що «Київська Церква завжди виконувала роль євангельського батька, і завжди вела дітей до поєднання з Христом. Київська Церква завжди вчила і князя, і селянина ставити Ісуса Христа у центр життя».

Також, під час Архієрейської Літургії, Патріарх очолив чин відновлення хресних обітів для усіх вірних.

На завершення Божественної Літургії Блаженніший Святослав закликав присутніх прочан помолитись Отче наш та Богородице Діво, в наміренні Святішого Отця Папи Франциска, а опісля уділив усім повний Відпуст.

Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир, в свою чергу, висловив слова подяки Патріарху та усім, хто спричинився до проведення VІI Всеукраїнської Патріаршої прощі до Галицької чудотворної ікони Матері Божої. Завершилось богослужіння спільним виконанням гімну «Боже Великий, Єдиний» в наміренні кращої долі Батьківщини-України.

Джерело: Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ

Вгору