17 лютого, у Неділю митаря і фарисея у храмі Івано-Франківської Духовної Семінарії ім. свщм. Йосафата була відслужена Архієрейська Божественна Літургія і  часі якої були уділені дияконські свячення.

Урочисте моління очолив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський, Володимир Війтишин.

У сан дияконів були поставлені чотири піддиякони: Богдан Сабало, Микола Башта, Андрій Гумен та Лука Бендик.

Митрополит Володимир у своїй проповіді пригадав євангельську притчу про митаря і фарисея. Владика зазначив, що хоч обидвоє прийшли в храм щоб помолитися, але молитва одного і другого була різною. «Митар бив себе в груди, а фарисей дякував що він не такий, як інші люди», – зауважив єпископ. Крім того, у часі проповіді архієрей наголосив на тому, що ми не повинні себе вивищувати перед іншими, а особливо перед Богом.

«Ми також з вами не є покликані до служіння Богові і людям, служити Святій Церкві і ми також є охоронені від того гріха фарисейського, тому ці навчання нашого Господа Ісуса Христа мають нас з вами привести на ту добру дорогу покірних людей, людей які шанують Бога, людей які служать Богові», – зазначив Митрополит Володимир.

Опісля Божественної Літургії зі словами вдячності від імені новопоставлених дияконів звернувся диякон Сабало Богдан, префект семінарії, який  сердечно подякував владиці за уділені свячення, та побажав Преосвященному владиці Володимиру: «…щоб Святий Дух дарував і примножував свої ласки на архієрейське служіння ще на многі і благі літа». Після чого всі присутні помолилися за Україну молитвою «Боже великий, єдиний».

стаття: Назарій Дякун
фото: Роман Везучий

Інформаційний центр ІФДС

Вгору