8 жовтня у стінах Івано-Франківської духовної семінарії ім. свщмч. Йософата відбулась конференція присвячена темі: «Корупція та протидія їй». Конференцію проводив голова Центру протидії корупції УГКЦ Петро Дарморіс.

На початку тренінгу дорогого гостя семінарійній спільноті представив віце-ректор, о. д-р. Андрій Чорненко.

Учасники тренінгу мали можливість запитати та дізнатись думку експерта, а також здобути багато корисної інформації щодо корупції з різних сторін, а особливо з боку морального богослів’я. Зокрема говорили про такі питання як: корупція, вимагання хабаря, різниця між вимаганням та добровільним внеском, таємна змова між обома сторонами корупції, поняття непотизму. Тренінг проводився у формі опитування, тобто кожний учасник мав можливість задати питання  та висловити свою думку щодо проблеми корупції

Також було розглянуто  питання корупції, її наслідки, методи боротьби з нею, гріх корупції на основі прикладів  де спільно намагались знайти відповідь на те чи інше питання. Були озвучені поради для майбутніх душпастирів, а саме як боротись із корупцією і яким чином. Та що може зробити семінарист, звичайна людина  у цій боротьбі з корупцією.

На закінчення кожний учасник отримав декларацію в якій засвідчувалось, що у своєму особистому і професійному житті не даватиме й не братиме хабарів , не спонукатиме до такої практики інших, ніколи не буде виправдовувати такі вчинки чи хвалити тих, хто дає або бере хабар. Семінаристи також отримали матеріали тренінгу у формі книги «Подолання моральної недуги корупції».

стаття: Максим Федюк
фото:
Роман Везучий

Інформаційний центр ІФДС

Вгору