24 листопада Великою вечірнею з Литією у Івано-Франківській духовній семінарії імені свщмч. Йосафата розпочалося святкування храмового празника. Богослужіння очолив Архієпископ і Митрополит Володимир Війтишин у співслужінні з отцями-настоятелями семінарії та іншими запрошеними отцями. 

Перед вечірнею Митрополит уділив нижчі свячення префекту семінарії, брату Богдану Сабалу та  братам VI курсу, які приналежні до Івано-Франківської архієпархії. 

Після вечірньої із словом подяки від піддияконів звернувся брат Богдан Сабало: «Найперше хочеться подякувати Господу Богу за дар життя та покликання, також дякуємо нашим батькам, які нас виховали і привели в ці стіни, дякуємо о. Олесю ректору, котрий для нас став не лише духовним батьком, але й таким своєрідним моторчиком, який закликає ніколи не зупинятися, а йти до Царства Божого. Також дякуємо отцю Олегу Каськіву та отцю Олександру Левицькому, які в часі нашої формації виконували уряд ректора семінарії, віце-ректорам, отцям-духівникам, сповідникам. Великі слова подяки складаємо Вам, преосвященніший владико, за сьогоднішню хіротесію і молитву. Обіцяємо, що будемо розвивати своє покликання та служіння…»

На завершення ректор ІФДС, прот. Олесь Будзяк подякував Митрополиту Володимиру Війтишину та усім гостям, які прийшли розділити з нами радість храмового свята.

Усі моління своїм чудовим співом супроводжував семінарійний хор. Спів хористів не просто прикрасив богослужіння, але й надав духовної атмосфери на надихав на молитву.

стаття: Олексій Нарепеха
фото: Роман Везучий

Інформаційний центр ІФДС

Вгору